CONÈIXER LA NOSTRA PLATJA

Les platges són elements vius i al llarg del tems, la seva forma varia molt. Amb aquesta sortida experimental entendrem els fenòmens físics, químics i geològics que ajuden a conformar la platja i classificarem els principals organismes que viuen a la mateixa.

DE CORRENTS I D'ALTRES HISTÒRIES

Estudiar la oceanografia física ens dona pistes per entendre com funcionen els oceans i els mars i com els animals i les plantes s’adapten segons les condicions ambientals del mar.

SEADANCE

És un joc interactiu que té per objectiu apropar la biodiversitat marina al mediterrani; des dels organismes més petits fins als grans mamífers.

AL RESCAT!

Sortida vora la platja per participar al rescat d’un dofí. Durant la sortida, en diversos punts trobarem material per fer possible el rescat d’un dofí que trobarem al final del recorregut.

COM ES DIU AQUEST PEIX?

Es farà una classificació d’una pesca perquè els alumnes aprenguin a distingir les diferents formes i característiques dels peixos. Segons el nivell, es farà la dissecció dels peixos per veure la seva anatomia i funcionament bàsic.

PESCADORS PER UN DIA

Aquesta activitat inclou una visita al port i la llotja de l’Ametlla de Mar. L’alumnat coneixerà el funcionament d’una de les llotges més actives de Catalunya. La visita a la llotja s’ha de fer a partir de les 15:30-16h. Es requereix transport.

QUÈ S'AMAGA A LA PLATJA?

Es tracta de recollir restes d’organismes marins (petxines, restes d’algues, de posidònia…) i de plàstics a la platja i a l’aigua per a una posterior classificació al taller.

LES MEDUSES

L’activitat consisteix en una petita xerrada interactiva amb els nens sobre què són les meduses i alguns tòpics sobre elles. Els alumnes de primària elaboraran una manualitat i els de secundària una campanya de sensibilització sobre aquesta espècie.

ROBOTS A L'AIGUA

L’alumnat aprendrà què és la recerca científica, com es fa la presa de mostres i en què consisteix el mètode científic, tot utilitzant noves tecnologies de recerca científica.

LA VIDA A L'ANTÀRTIDA

En aquesta activitat es parlarà als alumnes sobre les condicions extremes de l’Antàrtida, sobre els icebergs, la investigació als pols així com de la vida marina i les adaptacions que fan les espècies marines en aquest gèlid ecosistema.

INVASORES A CASA NOSTRA!

En aquest taller parlarem sobre les espècies invasores marines d’avui en dia. Es farà un joc de rol per entendre la relació entre les espècies.

ES MOU L'AIGUA DEL MAR?

Les corrents marines modifiquen contínuament el fons marí i, juntament amb altres factors, influencien a la vida marina que habita una zona. A més, són les màximes responsables del clima i de la meteorologia que tenim. En el taller l’alumnat coneixerà el funcionament de les corrents marines i el paper que juguen la temperatura i salinitat de l’aigua.